Catering Paleo Gdynia - Kapitan Cook

Catering Paleo Gdynia

Catering Paleo Gdynia

Chcesz zapomnieć o codziennych zakupach, planowaniu posiłków i gotowaniu? Postaw na catering Paleo w Gdyni od Kapitan Cook w wersji Samuraj! Co to takiego? Jest to model żywienia inspirowany dietą praprzodków z okresu paleolitycznego. Jak pokazują wyniki badań, stan zdrowia łowców – zbieraczy był o wiele lepszy od kondycji współczesnych ludzi. Charakteryzował się on niskim występowaniem chorób układu sercowo-naczyniowego, cukrzycy typu II, nowotworów czy zespołu metabolicznego. Podstawę diety ludzi z okresu paleolitu stanowiły świeże, nieprzetworzone źródła pożywienia.

Na czym polega dieta paleolityczna?

Co warto wiedzieć na temat cateringu Paleo w mieście Gdynia? Jadłospis łowców – zbieraczy obfitował w mięso dzikich zwierząt, ryby, skorupiaki, larwy, owady, orzechy, owoce oraz warzywa bulwiaste, liściaste i korzeniowe. Współczesna dieta paleolityczna bazuje zarówno na chudym, jak i nieco bardziej tłustym mięsie, rybach, owocach morza, warzywach nieskrobiowych, owocach, zwłaszcza jagodowych oraz orzechach i nasionach, w szczególności tych, które charakteryzują się niską zawartością kwasów tłuszczowych Omega-6 (orzechy włoskie, migdały oraz orzechy makadamia). W ograniczonych ilościach dozwolone są: olej kokosowy, olej rzepakowy, miód, kawa i herbata. Omawiana dieta wyklucza natomiast produkty zbożowe (zawierające gluten), warzywa strączkowe, mleko i jego przetwory, żywność z dodatkiem soli, cukrów prostych oraz rafinowanych olejów i wszelkiego rodzaju wysoko przetworzone wyroby. Za twórcę diety Paleo uznaje się amerykańskiego naukowca – Lorena Cardaina.

Jakie są główne zalety tego typu jadłospisu? Pomaga on wyeliminować produkty wysoko przetworzone oraz bogate w cukry i tłuszcze rafinowane, ograniczyć spożywanie soli i przyjmowanie pustych kalorii, zadbać o niski indeks glikemiczny potraw, uregulować gospodarkę lipidową i insulinową oraz ustrzec się przed chorobami cywilizacyjnymi. Warto zdawać sobie sprawę z tego, że dieta Paleo nie jest pozbawiona wad. Gdy nie jest ona dobrze zbilansowana, prowadzić może do niedoborów witamin i składników mineralnych. Co więcej, duże ilości białka w diecie skutkować mogą znacznym obciążeniem nerek, zaburzeniem równowagi kwasowo-zasadowej oraz niedostatecznym dostarczaniem energii niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Dlaczego warto postawić na catering Paleo w Gdyni?

Czym charakteryzuje się oferowany przez nas catering Paleo w Gdyni? Proponujemy smaczne, zdrowe, sycące, odpowiednio zbilansowane posiłki bazujące na w pełni naturalnych, nieprzetworzonych produktach pochodzących od lokalnych, sprawdzonych, zaufanych dostawców. Korzystamy wyłącznie z najwyższej jakości składników. Dania przygotowywane przez naszych kucharzy we współpracy z dietetykami są bogate w witaminy, składniki mineralne, błonnik oraz pozostałe, niezbędne składniki odżywcze. Dieta paleolityczna od Kapitan Cook dostępna jest w 3 różnych wersjach: 1500 kalorii, 2000 kalorii oraz 2500 kalorii, co pozwala dopasować ją do indywidualnych potrzeb. Jadłospis składa się z 4 posiłków, z czego 3 pierwsze są białkowo-tłuszczowe, a jeden z nich zawiera węglowodany. Nasz catering to zarówno tradycyjne, domowe potrawy, jak i dania bazujące na kuchniach z całego świata. Dzięki temu możliwe staje się poszerzenie swoich kulinarnych horyzontów.

Obserwuj nas na instagramie
@kapitancookcatering
Danie 3
Danie 5
Danie 6
Danie 4
Danie 1
Danie 7
Danie 2
Kontakt

Nr konta bankowego (mBank):
45 1140 2004 0000 3802 8155 6696

visa PayU

Rozliczenia transakcji kartą kredytową i e-przelewem przeprowadzane są za pośrednictwem Centrum Rozliczeniowego PayU