Catering bezglutenowy Warszawa - Kapitan Cook

Catering bezglutenowy Warszawa

Catering bezglutenowy Warszawa

Catering bezglutenowy w Warszawie to usługa, która w ostatnim czasie cieszy się coraz większą popularnością. To znakomite rozwiązanie dla wszystkich zapracowanych i zabieganych osób, które nie mają czasu na samodzielne komponowanie odpowiednio zbilansowanych posiłków, a ponadto muszą przejść na dietę bezglutenową.

Dieta bezglutenowa – zasady

Dieta bezglutenowa, jak sama nazwa wskazuje, opiera się o całkowitą eliminację glutenu. Przejść powinny na nią osoby borykające się z celiakią lub alergią czy nadwrażliwością na gluten. Catering bezglutenowy bazować powinien na 4 – 5 posiłkach spożywanych w około 3 – godzinnych odstępach. W tego typu jadłospisie nie może zabraknąć między innymi warzyw, owoców, mięsa, ryb, jajek oraz bezglutenowych kasz. Bazować może on między innymi na ryżu, amarantusie, tapioce, soczewicy, ciecierzycy, soi, fasoli, orzechach czy ryżu. Nie zaleca się natomiast spożywania pszenicy, żyta, jęczmienia oraz gotowych produktów bezglutenowych – znacząca część dostępnych na rynku produktów tego typu jest bowiem uboga w składniki odżywcze. Decydując się na zakup produktów przetworzonych, na ich opakowaniu należy szukać symbolu przekreślonego kłosa. Informuje on, że dany wyrób jest wolny od glutenu i zawiera go nie więcej niż 20 mg na 1 kg. Tego typu oznaczenie znaleźć można między innymi na wędlinach, parówkach, nabiale czy lodach. Gluten bardzo często ukryty jest w produktach spożywczych, takich jak płatki śniadaniowe, jogurty owocowe czy majonez. W diecie bezglutenowej zamiast klasycznego makaronu wykorzystuje się ich wersję ryżową oraz gryczaną. Do zagęszczania zup oraz sosów z powodzeniem używać można mąki ryżowej. W roli panierki znakomicie sprawdza się między innymi mąka kukurydziana, pokruszone migdały lub sezam. Podczas pieczenia ciast używać powinno się bezglutenowego proszku do pieczenia.

Zalety cateringu bezglutenowego Kapitana Cook

Dlaczego warto zdecydować się na przetestowanie cateringu bezglutenowego jako usługi świadczonej przez Kapitana Cook w Warszawie? Rozwiązanie to ma całe mnóstwo zalet. Zaliczyć można do nich między innymi brak konieczności tracenia czasu na samodzielne komponowanie odpowiednio zbilansowanych posiłków, zakupy oraz gotowanie. Dania są dostarczane pod wskazany przez Klienta adres, o wybranej godzinie. Gotowe potrawy można wygodnie zjeść zarówno w domu, jak i poza nim, na przykład w drodze do pracy. Spożywać można je na zimno, podgrzać na klasycznej kuchence, czy w kuchence mikrofalowej. Proponowane przez nas posiłki są bardzo urozmaicone, dzięki czemu nie ma tutaj mowy o monotonii. Taka dieta to znakomita okazja na przetestowanie nowych produktów spożywczych oraz potraw, które dotychczas nie znajdowały się w jadłospisie. Tym, co wyróżnia nasz catering bezglutenowy oferowany w Warszawie, jest również fakt, że do przyrządzania potraw używamy wyłącznie świeżych, wysokiej jakości składników od zaufanych dostawców.

Obserwuj nas na instagramie
@kapitancookcatering
Danie 4
Danie 7
Danie 2
Danie 6
Danie 3
Danie 1
Danie 5
Kontakt

Nr konta bankowego (mBank):
45 1140 2004 0000 3802 8155 6696

visa PayU

Rozliczenia transakcji kartą kredytową i e-przelewem przeprowadzane są za pośrednictwem Centrum Rozliczeniowego PayU