Catering bezglutenowy Toruń - Kapitan Cook

Catering bezglutenowy Toruń

Catering bezglutenowy Toruń

Alergia na gluten czy celiakia to problemy, z którymi z roku na rok boryka się coraz więcej osób. Stąd też rośnie grono osób, które muszą przejść na specjalną, bezglutenową dietę. Jeśli nie masz czasu na przygotowywanie odpowiednich posiłków samodzielnie, warto zdecydować się na catering bezglutenowy Kapitana Cook dostępny w miejscowości Toruń.

Co warto wiedzieć przed rozpoczęciem diety bezglutenowej?

Cateringu bezglutenowego nigdy nie powinno się rozpoczynać na własną rękę, bez uprzedniej konsultacji z lekarzem i wykonania stosownych badań. W pierwszej kolejności niezbędne będzie przeprowadzenie diagnostyki oraz ustalenie, czy gluten stanowi źródło problemów. Jeżeli tak, należy sprawdzić, jakiego rodzaju schorzenie wywołuje. Jak pokazują wyniki badań, wspomniana powyżej celiakia oraz alergia na gluten to popularne dolegliwości, które dotykają 6 na 100 osób. Łatwo je zbagatelizować, a to ze względu na fakt, że w znaczącej części przypadków przebiegają bez zespołu złego wchłaniania. Jak krok po kroku zdiagnozować problemy z tolerancją glutenu? W pierwszej kolejności należy udać się do lekarza rodzinnego, który skieruje nas do gastroenterologa. Kolejny etap stanowić powinno wykonanie badań z krwi: przeciwciał przeciwko endomysium mięśni gładkich, transglutaminazie tkankowej oraz deamidowanej gliadynie w klasie IgA oraz IgG. W niektórych przypadkach konieczne okazać może się także wykonanie biopsji jelita cienkiego. Jeżeli badania te pozwolą wykluczyć celiakię, niezbędna jest diagnostyka w kierunku alergii na gluten. Gdy wykluczono alergię na gluten oraz celiakię, zaleca się zbadanie poziomu przeciwciał przeciwko starej gliadynie AGA, zastosowanie jadłospisu eliminacyjnego oraz ponowne wprowadzenie glutenu do diety. Ustąpienie dolegliwości w czasie eliminacji oraz ich nawrót po włączeniu glutenu świadczyć będzie o nadwrażliwości lub alergii.

Dlaczego warto postawić na nasz catering bezglutenowy w mieście Toruń?

W ofercie Kapitana Cook znaleźć można kilka różnych diet, dostosowanych do specyficznych potrzeb naszych Klientów. Jedną z naszych propozycji jest więc catering bezglutenowy. Dostępny jest on w kilku różnych wariantach kalorycznych. Do wyboru jest tutaj 1000, 1300, 1500, 1700 oraz 2000 kalorii. Pozwala to na dopasowanie jadłospisu do indywidualnych potrzeb danej osoby. Inną kaloryczność wybierze młoda mama, inną – osoba regularnie ćwicząca na siłowni. Proponowane przez nas posiłki są niezwykle urozmaicone, co sprawia, że nie ma tutaj mowy o nudzie. Są one również odpowiednio zbilansowane, dzięki czemu dostarczają wszystkich niezbędnych składników odżywczych. Do ich tworzenia wykorzystujemy wyłącznie najwyższej jakości składniki od sprawdzonych dostawców. Za układanie diety bezglutenowej odpowiada wykwalifikowany dietetyk, a za jej przygotowanie – doświadczony szef kuchni. Posiłki dostarczamy pod wskazany przez Klienta adres (czy to domu, czy biura), o wskazanych przez niego godzinach.

Obserwuj nas na instagramie
@kapitancookcatering
Danie 1
Danie 5
Danie 2
Danie 4
Danie 7
Danie 3
Danie 6
Kontakt

Nr konta bankowego (mBank):
45 1140 2004 0000 3802 8155 6696

visa PayU

Rozliczenia transakcji kartą kredytową i e-przelewem przeprowadzane są za pośrednictwem Centrum Rozliczeniowego PayU