Catering bezglutenowy Gdynia - Kapitan Cook

Catering bezglutenowy Gdynia

Catering bezglutenowy Gdynia

Catering bezglutenowy w Gdyni to wartościowa dieta eliminacyjna dla osób, u których spożywanie białka roślinnego w postaci pszenicy, pszenżyta, orkiszu, żyta i jęczmienia prowadzi do dyskomfortu lub istotnych problemów zdrowotnych. Przygotowaliśmy dania w oparciu o wiedzę i doświadczenie specjalistów. Dietetycy uwzględnili niezbędne wartości odżywcze, witaminy i minerały, aby obecność glutenu zastąpić niezbędnymi składnikami mającymi wpływ na funkcjonowanie organizmu. Kreatywne menu składające się z posiłków na cały dzień dowozimy pod wskazany adres na terenie Gdyni i wielu inny miejsc w Polsce. Przygotowany jadłospis składa się z wysokiej jakości produktów, opiera się także na sezonowych warzywach i owocach. Zadba o zdrowie i dobre samopoczucie.

Menu cateringu bezglutenowego dostarczanego w Gdyni

Eliminacja glutenu z diety nie jest prostym zadaniem. Wymaga wiedzy i umiejętnej zamiany białka roślinnego w spożywanych posiłkach na wartościowe składniki odżywcze. Ponadto duża część produktów spożywczych zawiera alergen, co dodatkowo zniechęca do codziennego przygotowywania jadłospisu. Catering bezglutenowy w Gdyni w szczególności kierujemy do osób ze schorzeniami autoimmunologicznymi, ze zdiagnozowaną celiakią czy chorobą Hashimoto, jak również do Klientów, którzy chcą wyeliminować gluten ze swojej diety bez wskazań medycznych. Menu eliminacyjne bazuje na mięsach, rybach, roślinach strączkowych, sezonowych warzywach i owocach, gryce, ryżu, amarantusie, komosie ryżowej, tapioce oraz na mleku i produktach nabiałowych.

Bogaty w składniki odżywcze jadłospis cateringu bezglutenowego w Gdyni z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom niepowtarzalnych kompozycji smakowych. Smaczne, zdrowe dania na wyciągnięcie ręki umożliwią budowanie zdrowych nawyków żywieniowych. Odciążony organizm wraz ze sporą dawką niezbędnych witamin i minerałów będzie gotowy na podejmowanie nowych wyzwań. Dieta bezglutenowa występuje w 5 wariantach kalorycznych: 1000 kcal, 1300 kcal, 1500 kcal, 1700 kcal i 2000 kcal do wyboru, aby menu w pełni odpowiadało indywidualnym potrzebom. Właściwa ilość i kaloryczność dań pozwoli uniknąć podjadania w ciągu dnia.

Wygodnie i z korzyścią – catering bezglutenowy w Gdyni

Wybór cateringu bezglutenowego na terenie Gdyni pozwala zaoszczędzić czas na przygotowywaniu posiłków, spędzaniu czasu na zakupach i weryfikacji produktów. Starannie wyselekcjonowane składniki odżywcze pozwalają na sukcesywne oczyszczenie organizmu i pozbycie się dyskomfortu, który dotychczas towarzyszył osobom wrażliwym na obecność alergenu w codziennej diecie. Odpowiednio dopasowana kaloryczność oprócz dostarczania niezbędnych wartości odżywczych zadba o sylwetkę. Przy regularnej aktywności fizycznej i spożywaniu odpowiednio przygotowywanej diety pudełkowej pod okiem specjalistów etap redukcji tkanki tłuszczowej będzie znacznie bardziej efektywny i satysfakcjonujący. Osoby chcące zrzucić nadprogramowe kilogramy z pewnością będą zadowolone z uzyskanych efektów, a zbilansowana dieta zmniejszy ryzyko efektu jo-jo.

Obserwuj nas na instagramie
@kapitancookcatering
Danie 6
Danie 2
Danie 4
Danie 3
Danie 1
Danie 5
Danie 7
Kontakt

Nr konta bankowego (mBank):
45 1140 2004 0000 3802 8155 6696

visa PayU

Rozliczenia transakcji kartą kredytową i e-przelewem przeprowadzane są za pośrednictwem Centrum Rozliczeniowego PayU