Catering keto na terenie Poznania

W ostatnim czasie rosnącą popularnością cieszy się dieta ketogeniczna. Przede wszystkim ze względu na jej skuteczność, a także szybkość w osiąganiu zamierzonych celów. Catering keto w Poznaniu zbudowany w oparciu o energię dostarczaną przez tłuszcze i ciała ketonowe dostarczy odpowiednich składników, a także przyczyni się do pozbycia niechcianych kilogramów. Przeznaczona jest dla osób, które pragną w szybkim tempie schudnąć i wymodelować swoją sylwetkę. Doskonale sprawdzi się również w przypadku treningów wytrzymałościowych, ponieważ dostarcza dużą dawkę energii.


Jak działa catering keto w Poznaniu?

Ketoza żywieniowa to stanu organizmu, w którym głównym źródłem energii są tłuszcze i ciała ketonowe. Dieta ketogeniczna charakteryzuje się długotrwałym, niskim spożyciem węglowodanów (poniżej 50 g dziennie w zależności od kaloryczności diety). Jej podstawę stanowią tłuszcze i umiarkowane ilości białka. Catering keto na terenie Poznania opiera się na tłuszczach nasyconych, takich jak: tłuszcze zwierzęce (golonka, boczek, udka z kurczaka, pierś z kurczaka, pierś z indyka, schab, polędwica, karkówka, smalec, stek wołowy, wędliny, pasty, pasztety), olej kokosowy, nabiał - tłuste sery białe, żółte, mozzarella, feta itp. Bierze pod uwagę również tłuszcze jednonienasycone: oliwa z oliwek, oliwki, orzechy, a także tłuszcze wielonienasycone: ryby, olej lniany, siemię lniane, nasiona chia, awokado, ziarna sezamu, jaja. Dopuszcza też inne produkty, takie jak gorzka czekolada 90% i masło orzechowe.


Catering keto z dowozem na terenie Poznania

Dieta ketogeniczna obecnie stosowana jest do szybkiej redukcji wagi lub do budowania suchej masy mięśniowej. Zaleca się cykliczne stosowanie tej diety przez okres 2-3 miesięcy. W procesie adaptacji organizmu do stanu ketozy zwiększa się spożycie tłuszczów do maksimum, a ogranicza białko i węglowodany. Po przejściu procesu adaptacji spożycie tłuszczu spada na rzecz tych obu składników. Catering keto w Poznaniu to doskonale dopasowana propozycja dla osób trenujących sporty wytrzymałościowe, takie jak bieganie, kolarstwo czy pływanie. W indywidualnych przypadkach ilość dostarczanych węglowodanów dobierana jest jednostkowo po konsultacji z dietetykiem.