MENU ŚWIĄTECZNE
Szanowni Państwo,
jak co roku prezentujemy menu, które z okazji zbliżających się Świąt zostało opracowane specjalnie dla Państwa przez naszego Szefa Kuchni.
Chcemy zaproponować pomoc w organizacji zbliżającej się Wigilii i odciążyć z przygotowywania potraw,
które pojawią się na domowych stołach, by w te piękne dni mogli Państwo jak najwięcej czasu poświęcić swoim Najbliższym oraz zasłużonemu odpoczynkowi.
Zamówienia będą realizowane paczkami cateringowymi 23 grudnia (dajemy sobie jeden dzień dla bezpieczeństwa).
Zamówienia przyjmujemy mailowo i telefonicznie do 20 grudnia.
Mail: hello@kapitan-cook.pl
Telefon: 511 722 198
Pozdrawiamy serdecznie,
Zespół Kapitan Cook
Zimne zakąski mięsne:
Filecik z kurczaka z ananasem - 150g / 9,00 zł
Przekładaniec wieprzowy z pieczarkami 150g / 9,00 zł
Roladka alpejska ze szpinakiem i kozim serem porcja - 150g / 8,00 zł
Schab z śliwką porcja - 150g / 8,00 zł
Zimne zakąski rybne:
Galaretka łososiowa z suszonymi pomidorami i kaparami porcja - 100g / 8,00 zł
Karp w galarecie porcja - 120g / 10,00 zł
Łosoś w galarecie porcja - 150g / 11,00 zł
Pstrąg Agrykola w galarecie porcja - 150g / 11,00 zł
Ryba po grecku porcja - 1,00 kg / 60,00 zł
Sandacz w galarecie porcja - 150g / 12,00 zł
Śledź w oliwie ziołowej z cebulą dymką porcja - 1,00 kg / 60,00 zł
Śledź w śmietanie z cebulą i jabłkiem porcja - 1,00 kg / 60,00 zł
Sałatki: (pakowane jedynie po 1 kg (tj. 4-6 porcji)
Sałatka „cezar” kurczak grillowany z grzankami na sałacie lodowej - 1 kg / 60,00 zł
Sałatka jarzynowo-ziemniaczana tradycyjna - 1 kg / 60,00 zł
Sałatka „nicejska” z tuńczykiem, jajkiem i pomidorem na sałacie lodowej - 1 kg / 60,00 zł
Sałatka „pod szubą” warstwy śledzia, buraków, ziemniaków, jajka z sosem majonezowym - 1 kg / 70,00 zł
Sałatka z wędzonego łososia, suszonych pomidorów i jajka przepiórczego na mieszance sałat z rukolą - 1 kg / 80,00 zł
Sałatka ze świeżych liści szpinaku z ćwikłą i prażonymi orzechami z czosnkiem i sosem z octu balsamicznego z Modeny - 1 kg / 60,00 zł
Ciasta:
Sernik świąteczny - 35 zł/kg (porcja 150 g)
Pierniczki - 33 zł/kg (porcja 500 g)
Makowiec - 37 zł/kg (porcja 200 g)
Tort szwarcwaldzki - 60 zł/ kg (porcja 200 g)
Tort makowy z pomarańczami - 60 zł/kg (porcja 200 g)
Murzynek z sosem śliwkowym - 40 zł/kg (porcja 200 g)
Makowiec - 37 zł/kg (porcja 200 g)
Blok czekoladowy - 40 zł/kg (porcja 200 g)
Szarlotka orzechowa - 50 zł/kg (porcja 200 g)
DANIA CIEPŁE NA WIGILIĘ
ZUPY:
Barszcz czysty – 29,00 zł / 1 litr
Uszka do barszczu 500g / 25,00 zł
Krem z pieczonych buraków z jabłkiem i malinami – 40,00 zł / 1 litr
Wigilijna zupa rybna – 39,00 zł / 1 litr
Wigilijny żurek na zakwasie– 39,00 zł / 1 litr
Zupa borowikowa z łazankami – 39,00 zł / 1 litr
Zupa migdałowo – selerowa z łososiem wędzonym – 39,00 zł / 1 litr
DANIA GŁÓWNE:
Filet z łupacza gotowany – 16,00 zł / p. 150g
Karp po staropolsku – 16,00 zł / p. 150g
Łosoś w sosie kaparowym – 17,00 zł / p. 150g
Panierowany dorsz atlantycki z pieczarkami – 14,00 zł / p. 150g
Panierowany filet z tilapii – 14,00 zł / p. 150g
Pierogi z kapustą i grzybami – 30,00 zł / 1 kg
Sandacz pieczony w sosie polskim – 16,00 zł / p. 140g
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym - 15,00 zł / 150g
Filet z morszczuka z farszem szpinakowym - 14,00 zł / 190g
Kotlet de volaille z kurczaka - 14,00 zł / 160g
Zraz wołowy po staropolsku - 20,00 zł / 180g
Łosoś po góralsku z oscypkiem i żurawiną - 20,00 zł /140g
WEGETARIAŃSKIE:
Kotleciki brokułowe w panierce migdałowej z sosem bazyliowym 2 szt - 20,00 zł / 200g
Camembert z ananasem w sosie żurawinowym - 16,00 zł / 140g
DODATKI:
Kapusta z grzybami – 25,00 zł / 1 kg
Łazanki z kapustą i grzybami - 26,00 zł / 1 kg
Krokiety z farszem - 6,00 zł /p. 180g