MENU ŚWIĄTECZNE


Szanowni Państwo,


poniżej prezentujemy nasze świąteczne menu, które z okazji zbliżających się Świąt zostało opracowane specjalnie dla Państwa przez naszego Szefa Kuchni. Chcemy zaproponować pomoc w organizacji zbliżającej się Wigilii i odciążyć z przygotowywania potraw, które pojawią się na wigilijnych stołach, by w te piękne dni mogli Państwo jak najwięcej czasu poświęcić swoim Najbliższym oraz zasłużonemu odpoczynkowi.

Zamówienia będą realizowane paczkami cateringowymi 23 grudnia (dajemy sobie jeden dzień dla bezpieczeństwa). 

Zamówienia przyjmujemy mailowo i telefonicznie do 18 grudnia, do godziny 18:00.

Pozdrawiamy serdecznie,


Zespół Kapitan Cook





Zimne zakąski mięsne: 

Filecik z kurczaka z ananasem - 150g / 9,00 zł 

Przekładaniec wieprzowy z pieczarkami  150g / 9,00 zł 

Roladka alpejska ze szpinakiem i kozim serem porcja - 150g / 8,00 zł 

Schab z śliwką porcja - 150g / 8,00 zł 


Zimne zakąski rybne: 

Galaretka łososiowa z suszonymi pomidorami i kaparami porcja - 100g / 8,00 zł 

Karp w galarecie porcja - 120g / 10,00 zł 

Łosoś w galarecie porcja - 150g / 11,00 zł 

Pstrąg Agrykola w galarecie porcja - 150g / 11,00 zł 

Ryba po grecku porcja - 1,00 kg / 60,00 zł 

Sandacz w galarecie porcja - 150g / 12,00 zł 

Śledź w oliwie ziołowej z cebulą dymką porcja - 1,00 kg / 60,00 zł 

Śledź w śmietanie z cebulą i jabłkiem porcja - 1,00 kg / 60,00 zł 


Sałatki: (pakowane jedynie po 1 kg (tj. 4-6 porcji) 

Sałatka „cezar” kurczak grillowany z grzankami na sałacie lodowej - 1 kg / 60,00 zł 

Sałatka jarzynowo-ziemniaczana tradycyjna - 1 kg / 60,00 zł 

Sałatka „nicejska” z tuńczykiem, jajkiem i pomidorem na sałacie lodowej - 1 kg / 60,00 zł 

Sałatka „pod szubą” warstwy śledzia, buraków, ziemniaków, jajka z sosem majonezowym - 1 kg / 70,00 zł 

Sałatka z wędzonego łososia, suszonych pomidorów i jajka przepiórczego na mieszance sałat z rukolą - 1 kg / 80,00 zł 

Sałatka ze świeżych liści szpinaku z ćwikłą i prażonymi orzechami z czosnkiem i sosem z octu balsamicznego z Modeny - 1 kg / 60,00 zł 


DANIA CIEPŁE NA WIGILIĘ 


ZUPY: 

Barszcz czysty – 29,00 zł / 1 litr 

Uszka do barszczu 500g / 25,00 zł

Krem z pieczonych buraków z jabłkiem i malinami – 40,00 zł / 1 litr 

Wigilijna zupa rybna – 39,00 zł / 1 litr 

Wigilijny żurek na zakwasie– 39,00 zł / 1 litr 

Zupa borowikowa z łazankami – 39,00 zł / 1 litr 

Zupa migdałowo – selerowa z łososiem wędzonym – 39,00 zł / 1 litr 


DANIA GŁÓWNE: 

Filet z łupacza gotowany – 16,00 zł / p. 150g 

Karp po staropolsku – 16,00 zł / p. 150g 

Łosoś w sosie kaparowym – 17,00 zł / p. 150g 

Panierowany dorsz atlantycki z pieczarkami – 14,00 zł / p. 150g 

Panierowany filet z tilapii – 14,00 zł / p. 150g 

Pierogi z kapustą i grzybami – 30,00 zł / 1 kg 

Sandacz pieczony w sosie polskim – 16,00 zł / p. 140g 

Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym - 15,00 zł / 150g 

Filet z morszczuka z farszem szpinakowym - 14,00 zł / 190g 

Kotlet de volaille z kurczaka - 14,00 zł / 160g 

Zraz wołowy po staropolsku - 20,00 zł / 180g 

Łosoś po góralsku z oscypkiem i żurawiną - 20,00 zł /140g 


WEGETARIAŃSKIE: 

Kotleciki brokułowe w panierce migdałowej z sosem bazyliowym 2 szt - 20,00 zł / 200g 

Camembert z ananasem w sosie żurawinowym - 16,00 zł / 140g 

DODATKI: 

Kapusta z grzybami – 25,00 zł / 1 kg 

Łazanki z kapustą i grzybami - 26,00 zł / 1 kg Krokiety z farszem - 6,00 zł /p. 180g